Lisboa

 Attraksjoner

 Bydeler

 Kjøpesenter

 Museer

 Restauranter

 Shopping

 Strendene

 Uteliv

 

Booking

 Hotell

 Flybilletter

 Leiebil

 

Nyttig

 Fakta

 Kart

 Nyttige Linker

  Reisehåndbøker

  Språket

 Transport

 Valuta

 Videoer

 Været

  

  Flagg og kart

Grønnfargen i flagget står for nasjonen, mens rødt står for blodet til alle som har kjempet for fedrelandet.

Se kart over Lisboa her

 

Partnere

 Billig Ferie

 Hellas Reise

Krakow Guide

 

Bydeler i Lisboa

Alfama

Alfama er den eldste bydelen i Lisboa, og var den eneste som overlevde jordskjelvet i 1755 uten merkverdige skader.

Bydelen består av trange sjarmerende gater, et lite torg, kirker, små hus med blomster på balkongene, og en imponerende utsikt. Den beste måten å bli kjent med bydelen på er å spasere gjennom gatene, besøke kirkene, og ta turen opp til slottet hvor det er en fantastisk utsikt utover byen.

Feira da Ladra, som er Lisboas Loppemarked ligger også i Alfama.

Baixa - Sentrum

Baixa er hjertet av Lisboa og det viktigste kommersielle shoppingdistriktet i byen. Bydelen ble fullstendig gjenoppbygd etter et jordskjelv i 1755 med neoklassiske bygninger.

Bydelen har flere elegante torg, butikker, restauranter og kafeer. På dagtid er Baixa en travel plass, mens det på kveldstid ikke skjer veldig mye her.

Rossio plassen i Baixa er byen viktigste torg, og sentrum for det sosiale livet i Lisboa. Her finnes det kafeer, restauranter og ett teater.Belem

Belem er Lisboas mest monumentale og historiske bydel, og er et populært sted blant turister på grunn av sine mange severdigheter.

Det var her mange av de portugisiske oppdagelsesreisende startet sine reiser for og utforske store deler av verden. I dag er Oppdagelsesmonumentet og Belem tårnet med å gjenfortelle denne historien til besøkende.

Bydelen har også mange store hager og parker som er vel verdt et besøk, så hvis det er mulig anbefales det å sette av en hel dag i Belem.

Det vakre Jeronimoklosteret ligger også i Belem og er vel verdt et besøk.  

Det går busser og trikker til bydelen hele tiden.

Sintra

Sintra er den romantiske bydelen i Lisboa, og er vel verdt et besøk på grunn av sin historiske sjarm. Den største attraksjonen i bydelen er det fantastiske Palácio da Pena.


Santos
 
Santos er kjent som Lisboas design bydel, på grunn av sine gallerier og design butikker. Området besøkes av Lisboa designere og kunst studenter, som holder til i det store utvalget av jazz barer og kafeer.
Siste torsdag hver måned, har bydelen sosiale arrangementer for å tiltrekke seg folk.

Bairro Alto & Chiado

Chiado er en elegant bydel som er stedet for å shoppe i Lisboa. Her finnes kinoer, kafeer, og flere luksuriøse butikker som Hermes og Cartier.

Til Bairro Alto drar man om kvelden for ta seg en drink eller to. Bydelen sovner ikke før tidlig på morningen og er kjent for sitt spennende uteliv.

 

Anbefalte Hotell

Tiara Park

Hotel Dom

Clarion

AC Lisboa

Zenit Lisboa

VipExecutive

Hotel Vip

 

free page hit counter